Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stručnjak otkriva: Način na koji mažete hljeb, može “rasvijetliti” vaš tip ličnosti

Preuzmite sliku

Popularno

Navodno, ljudi spadaju u različite kategorije na temelju njihovog načina stavljanja namaza na tost.

Premazivanje kriške tosta maslacem ili namazom je nešto što svi radimo bez puno razmišljanja, ali stručnjaci su otkrili da to može “rasvijetliti” naš tip ličnosti. Bilo da ravnomjerno namažete maslac preko cijele kriške hljeba, da ostavljate dijelove hljeb bez namaza ili namažete do korica, vaše navike premazivanja maslacem mogu otkriti “skrivene slojeve” naše ličnosti prema stručnjaku za govor tijela, piše Mirror.

Istraživač ljudskog ponašanja Darren Stanton tvrdi da ljudi spadaju u različite kategorije na temelju njihovog načina stavljanja namaza na tost. Stručnjak iz Nottinghama otkrio je različite vrste premazivanja i njihove jedinstvene osobine.

1. “Klizači”

Na prvom mjestu su “klizači”. Ovo je bila najpopularnija tehnika, a od 2.000 ispitanih ljudi, 50 posto bili su obožavatelji te metode. Klizači  kao što je objašnjeno u nazivu – klize nožem preko tosta kako bi dobili ravnomjeran premaz.

  • Dakle, prema Darrenu, klizači su “mirne” i “lake” prirode. Čini se kao da prolaze kroz život neometani “preprekama ili stresnim trenucima” i mogu ostati mirni kada su ljudi oko njih uspaničeni. Također su dobri slušatelji i prilično su neproblematični.

    2. “Potpuni pokrivači”

    Sljedeći su “potpuni pokrivači”. Samo 19 posto ispitanih ljudi bilo je u timu za potpunu pokrivenost, a ovom se metodom maslac namaže sve do rubova tosta. Ali što to znači za njihove osobnosti? Darren je izjavio da su ti ljudi “metodični” i “precizni”.

    Obično su najorganiziraniji među svojim prijateljima i obično planiraju grupne aktivnosti unaprijed. Ova navika također “pokazuje kontrolu” jer je ostavljanje bilo kojeg dijela tosta nepokrivenog za njih “napola gotov posao”.

    3. “Nepotpuni mazači”

    “Nepotpuni mazači” su još jedna skupina, a ti će ljudi obično ostaviti grudice na tostu. Samo 6 posto ljudi to radi, a Darren je rekao da su oni “u svom svijetu” i da će raditi stvari “na svoj način”. Nepotpuni mazači su obično prilično “raštrkani” i najvjerojatnije će kasniti na sastanke jer “misle da imaju više vremena” i “razmišljat će izvan okvira”.

    4. “Izbjegavači korice”

    Ti su ljudi uredni i organizirani, ali u grupi ih ​​je samo 5 posto. Oni su “proceduralni” i ne prave nered, a najvjerojatnije i sebe nazivaju “perfekcionistima”. Ljudi koji mažu obje strane su “najunikatniji” od svih.

    Opisuje ih se kao “kreativci” koji koriste oba dijela mozga. Obično ekstrovertirani i “u centru pažnje”. Darren je dodao da su ekstravagantni i da “žive život punim plućima”. Sami donose odluke i nikad nisu “sljedbenici”.

  • 5. “Uvijači”

    Uvijači su ljudi koji koriste spravicu za mazanje maslaca i namaza. Još jedna “perfekcionistička” osoba, koristi alat za olakšavanje života i želi raditi stvari na “jedinstven način” i najvjerojatnije ima dobro “ulično pametno” znanje.

    6. “Minimalisti”

    Oni koji vole minimalno maslaca i više uživaju u okusu hljeba nego u maslacu. Ovi ljudi žele potrošiti “minimalno vrijeme” na svoj doručak i žele završiti s njim što prije. Darren je objasnio da su ti ljudi “otvoreni” i “poželjni”.

    Žive u trenutku i “često su zadovoljni” onim što su postigli. Oni također mogu biti “svjesni zdravlja” i to mogu učiniti iz “prehrambenih razloga”.

    7. “Gomilači maslaca”

    Nasuprot tome, tu su “gomilači maslaca” i oni koji vole natrpati namaz na tost i nimalo ne štede. Vole se “prepustiti” i uživati ​​u životu bez ograničenja. Stavljajući puno maslaca na sebe, pokazuje da su općenito “jako sretni” i vide “najbolje u životu”.

    Darren je dodao da su oni “otvorenog uma” i veliki karakteri koji “garantiraju dobar provod”. (Vecernji.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje