Producent udaljen s crvenog tepiha u Kanu zbog odabira obuće
Foto: Tuzlanski.ba

Kanadski producent Kelvin Redvers udaljen je sa crvenog tepiha u Kanu zbog nošenja tradicionalnih mokasina, a za “Variety” je otkrio šta se dogodilo i da se osjećao kao “kriminalac” zato što je predstavljao svoju kulturu na najvećem svjetskom filmskom festivalu.

Redvers je bio je u redu da prošeta crvenim tepihom za svjetsku premijeru “Les Amandiers” Valerije Bruni Tedeschi kada su ga zaustavili članovi obezbjeđenja.

Naime, nije ispoštovao potpuni dress code budući da je elegantne cipele zamijenio parom tradicionalnih kanadskih mokasina, prenosi b92.

“Nadao sam se da ću nositi nešto što će predstavljati moju kulturu, a to je bio prekrasan par mokasina koje je dekorisala moja sestra”, rekao je Redvers i dodao da je bio prilično uzbuđen što ih nosi.

Međutim, članovi obezbjeđenja su Redversa odmah udaljili sa crvenog tepiha i zamolili ga da ode.

Iako je njegov kolega koji govori francuski pokušao da im objasni da Kan treba da bude fleksibilan za tradicionalnu obuću i odjeću različitih kultura poput sarija i kiltova, sve je bilo uzalud.

“Prilično agresivnom članu obezbjeđenja je dosadilo, unio mi se u lice i rekao: Moraš odmah da odeš. Idi sada'”, kazao je Redvers. (Tuzlanski.ba)