Foto: Tuzlanski.ba

Britanska princeza Kate na društvenim mrežama je odlučila podijeliti fotografije iz djetinjstva. Na svom zvaničnom Instagram profilu objavila je fotografiju s proslave Božića porodice Middleton nedugo prije nego što je napunila dvije godine.

Snimljena je 1983. godine, a malena Kate pozira u crvenoplavoj prugastoj haljini, plavom kardiganu i s ogrlicom od raznobojnih perli. Kratko ošišana dvogodišnja Kate zagledala se u nešto izvan kadra na četrdeset godina staroj fotografiji, dok se iza nje nazire drveni okvir kamina prekriven granama jele, vrpcama i prazničnim ukrasima

U opisu objave napisla je:

"Dijelimo neke praznične uspomene ovog Božića, jer #ShapingUs govori o vitalnoj važnosti naših ranih godina i ulozi onih oko nas u oblikovanju ostatka naših života.

📸 Princeze, Božić 1983. godine"

Razlog dijeljenja svoje fotografije iz djetinjstva kako je princeza navela u objavi je skrenuti pažnju na uticaj okruženja i porodice na oblikovanje ličnosti, tj. na period života do 5-e godine koje su ključne za oblikovanje ličnosti u odraslijim dobima.  To je princezin najvažniji projekt, poznat pod nazivom Shaping Us o isticanju važnosti, formativnih godina za razvoj djece.

Pored toga, najavila je manifestaciju za ovogodišnje Badnje veče.

Fotografija ima oko 300.000 lajkova i komentara fanova koji ističu koliko princeza Kate u toj dobi sliči princu Louisu.

Nekoliko mjeseci nakon što je ta božićna fotografija snimljena, Kate i njezina porodica preselili su se u Jordan radi posla njenog oca, Michaela Middletona: u Veliku Britaniju, odnosno u Berkshire, vratili su se tri godine kasnije. Kate je ondje odrasla i otišla na Škotski univerzitet St. Andrews, gdje je upoznala svog supruga, princa Williama. (Tuzlanski.ba)