Porodica ispunila Perryjevu neostvarenu želju: "Ovo s ponosom donosimo svijetu"
Foto: Tuzlanski.ba

Porodica Matthewa Perryja javila se mjesec dana od njegove smrti.

Za magazin People govorili su o Fondaciiji Matthew Perry kojom žele odati počast preminulom glumcu.

Matthew je tokom života otvoreno govorio o svojoj borbi s ovisnošću, a porodica se nada da će fondacija pomoći i drugima koji se bore s istim stvarima.

"Važno nam je, kao porodici, poštovati Matthewovu ostavštinu. Potencijal koji Fondacija Matthew Perry ima da pomogne onima koji pate od ove bolesti nešto je što s ponosom donosimo svijetu", kazala je Perryjeva porodica.

Keith Morrison, Perryjev očuh, potaknuo je obožavatelje da doniraju fondaciji.

"Ovo nije nešto što obično radim, ali ove godine je drugačije. Učinite što možete, bio bih vam zahvalan", napisao je na X-u.

Prije svoje prerane smrti, zvijezda Prijatelja koja se desetljećima borila s ovisnošću o alkoholu i drogama planirala je osnovati fondaciju za potporu onima koji pate od zlouporabe supstanci. Nakon što je Matthew preminuo, njegova porodica odlučila je ostvariti taj cilj njemu u čast.

Fondacija Matthew Perry pokrenuta je 3. novembra s ciljem identificiranja ovisnosti kao bolesti, rješavanja stigmi koje onemogućuju pojedince da traže i dobiju skrb te žestoko zagovara bolje i pravednije liječenje.

Web stranica fondacije trenutno sadrži crno-bijelu fotografiju pokojnog glumca uz inspirativan citat o Perryjevoj želji da pomaže drugima.

"Kad umrem, ne želim da Prijatelji budu prva stvar koja se spominje. Želim da pomaganje drugima bude prva stvar koja se spominje. I živjet ću ostatak života dokazujući to. Ovisnost je previše moćna da bi je iko mogao pobijediti sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobijediti", piše na stranici, prenosi Index.hr