Ovako je nastala jedna od najljepših pjesama Željka Joksimovića (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Željko Joksimović prošle godine je objavio svoj posljednji album, sa koga se izdvojila pjesma "Nisam te zbog lepote voleo".

 Željkovi fanovi prokomentarisali su da je to najljepša pjesma koju je do sada snimio, a pjevač je riješio da sa svima podijeli kako je ona nastala.

"Tog dana se rodio moj sin Kosta. Jovana je već bila u bolnici, ja sam otišao do studija i čekao da me pozove. Stigao mi je mail - pjesma za Željka. Neki mladi dečko iz Makedonije. Već sa prvim taktovima sam znao da je to dobra pjesma. Očarala me je melodija i atmosfera. Kad sam je poslušao, prvo sam pomislio: "Stadion". Ima tako himničan refren.
 
Tekst je pisala sestra kompozitora. Tako iskren i jednostavan. Zapravo sve što je jednostavno je i lijepo. Osjetio sam da nisu htjeli da komplikuju, da je tekst u službi muzike. Demo je pjevao jedan dečko iz Makedonije koji je toliko dobro otpjevao da sam pomislio: "Zašto nije pjevao on?". Godinu dana sam je aranžirao. Punih godinu dana. Sada u melodiji čujem toplinu, emociju, jednostavnost i beskonačnost koju sam želio da postignem", napisao je Željku u postu koji je objavio na društvenoj mreži Facebook. (kurir.rs)