Ljepotici balkanskih korijena oduzeta titula Miss Austrije: "Žrtva sam svađe bivših supružnika"
Foto: Tuzlanski.ba

Daniela Živkov, koja živi i radi u Lincu, a ima balkanske korijene, u septembru je ponijela titulu Miss Austrije, a u decembru se trebala takmičiti na Izboru Miss World u Kini.

Ipak, kako „Dnevni avaz“ saznaje, Danieli je oduzeta titula Miss Austrije zbog, kako se navodi u obrazloženju, kršenja ugovora i pravila koje je trebala poštovati.

Dva ugovora

Kako bismo saznali šta se zaista desilo, kontaktirali smo Živkov, koja je za naš list objasnila kako je došlo do novonastale situacije.

"Tačno je, nisam otišla na izbor za Miss World, jer više nisam Miss Austrije" – govori nam Živkov.

Dodaje da je tužila Direkciju Izbora za Miss Austrije na čijem čelu je Jorg Rigger.

"Novi direktor Direkcije je bivši muž Nicole Kern, koja je šefica Izbora Miss Gornje Austrije. Oni su u svađi i ne razgovaraju, pa je on zbog toga htio meni zabraniti kontakt i saradnju s njom" – pojašnjava Živkov.

Iako je Rigger medijima u Austriji saopćio da je Danijela prekršila ugovor koji je potpisala kao Miss Austrije, ona tvrdi da nije u pravu. On joj spočitava da je vozila svoj privatni automobil, a ne sponzorski, koji je, prema ugovoru, bila dužna koristiti.

"Imam ugovor s Nikol Kern, jer sam prvobitno pobijedila u Gornjoj Austriji, gdje ona organizira ovaj izbor. A nakon što sam pobijedila za najljepšu ženu Austrije, potpisala sam ugovor i s Riggerom" – govori Živkov.

Privatni problemi

Cijela ova priča Danielu je veoma potresla. Posebno, ističe, što Rigger iznosi neistine o njoj.

"On mi je oduzeo titulu, a tako i pravo da se borim za Miss World u Kini. Nakon toga počeo je preko medija da me napada, tako da sam ga tužila, ustvari Direkciju. Isto to je uradila i Kern, s kojom Rigger ima privatnih problema. Sedam dana sam samo plakala i sad se loše osjećam. Još čekam odluku suda i nadam se da će biti kažnjen za sve što mi je uradio" – navodi sada već bivša Miss Austrije.

Krunu preuzela Izabela Ion

Oduzetu krunu Danijela je predala prvoj pratilji Izabel Ion.

"Ipak, ovdašnji mediji više pažnje pridaju mom slučaju nego novoj misici" – govori nam Živkov.

Majka Bosanka

Otac Danijele Živkov je iz Srbije, a majka iz Bosne i Hercegovine, gdje Danijela često i dolazi. Nakon što je proglašena najljepšom ženom u Austriji, zahvalila je rodbini i prijateljima iz naše zemlje i Srbije koji su joj bili velika podrška tokom takmičenja.

Danijela ima 21 godinu i odrasla je u Austriji, a naredne godine će početi raditi u vojsci kao oficir, što je nedavno otkrila za „Dnevni avaz“. (Tuzlanski.ba)