Pjevačica i glumica Jennifer Lopez podnijela je zahtjev za razvod od glumca Bena Afflecka i to na njihovu drugu godišnjicu braka, koja je bila jučer.

Kraj ljubavi: Jennifer Lopez predala zahtjev za razvod braka
Foto: JLO (Instagram)

Lopez je, kako prenosi Page Six, podnijela zahtjev sama, bez advokata, a kao datum rastave navela je 26. april ove godine.

Par, kako navode mediji, nije potpisao predbračni ugovor pa je sva stečena imovina tokom braka zajednička imovina. Dakle, prihodi od filmova u kojima je Lopez glumila i koje je producirala, kao što su "Shotgun Wedding", "The Mother", "This Is Me... Now" i "Atlas", smatraju se jednakim za Afflecka, piše Page Six.

Osim filmova, Lopez je stekla značajan prihod od svog brenda gotovih koktela - Delola. Njezina neto vrijednost prijavljena je na 400 miliona dolara. S druge strane, Affleck je producirao filmove "The Accountant 2" i "The Instigators", glumio u filmovima "Air" i "Hypnotic". Navodno je njegova neto vrijednost 150 miliona dolara. Pjevačica se, kako pišu mediji, odrekla bračne potpore i zamolila suca da Afflecku uskrati isto.

O kraju romanse slavnog para počelo se nagađati još u maju jer glumac nije uvijek nosio vjenčani prsten, par nije duže vremena bio u javnosti skupa, a onda se saznalo da više ne žive zajedno u svojoj vili na Beverly Hillsu. Zatim je vila stavljena na prodaju, a par je gotovo cijelo ljeto proveo odvojeno jedno od drugog. Tako dok je Lopez uživala u Italiji, njezin je suprug pokupio svoje stvari iz njihove vile i napustio je.

"Okrenuli su stranicu svim nedovršenim poslovima od prije 20 i više godina. Sagledali su stvari do kraja i sada sigurno znaju da nisu stvoreni za druge staze", kaže izvor o paru koji ima dobropoznatu turbulentnu prošlost.