Foto: Tuzlanski.ba

Freddie Figgers (30) je trenutno direktor 62 miliona dolara vrijedne kompanije koju je osnovao dok je još bio tinejdžer. Pored toga je i vlasnik 4 patenta, a tehnologijom se bavi od malena.

Priča o Freddie-u je priča o napuštenoj bebi koja je izrasla u uspješnog poduzetnika, inovatora i filantropa koja je inspirisala mnoge ljude.

Freddie je rođen u Qunncyju (Florida), ubrzo nakon rođenja majka ga je ostavila u kontejneru.

Nathan Betty su usvojili Feddia kad je imao dva dana, prenosi Index.hr

Freddie je osnovao i sad je izvršni direktor kompanije Figgers Communication. On se s tehnologijom bavi još od djetinjstva. Sa 9 godina je dobio svoj prvi računar, kojeg je sam održavao i popravljao. Sa 12 godina je već radio kao računarski tehničar, a samo tri godine poslije je osnovao svoju računarsku kompaniju.

Kad je njegovom usvojitelju dijagnosticiran Alzheimer, Freddie je napravio patike s ugrađenim GPS signalom, koje su također imale mogućnost dvosmjerne komunikacije. Nakon toga, program je prodao kompaniji iz Kansasa za 2,2 miliona dolara.

Samo godinu dana poslije je uložio novac i pokrenuo Figgers Communication.

Sa 24 godine Figgers je napravio 80 pograma, a osim što ima nevjerovatan um, talenat i radnu etiku, krasi ga i zlatno srce.

On je uzor u svojoj zajednici, sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima.. (Tuzlanski.ba)