Holandski "X Factor": Bosanac Haris Alagić oduševio žiri i publiku (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Početak nove sezone holandskog popularnog TV šoua „X Factor" među hiljadama učesnika obilježio je Haris Alagić.

haris-alagic1

Ovaj mladić je na audiciji pred žirijem i milionskim TV auditorijem uz gitaru otpjevao pjesmu „Skinny Love" koju izvodi Birdi (Birdy) i doživio ovacije prepune dvorane.

- Harise, ti si debelo zaslužio da ideš u nastavak takmičenja „X Factor" - rekla je Angela Grothujzen (Groothuizen), članica žirija, ne skrivajući oduševljenje viđenim.

Ponosni Bosanci i Hercegovci, ali i mnogi holandski nepristrasni gledaoci na društvenim mrežama bili su oduševljeni vrlo sigurnim nastupom na sceni „rođene muzičke zvijezde", koji je, osim umijeća na gitari, pokazao još bolje glasovne mogućnosti.

- Zahvaljujem svima na lijepim reakcijama podrške, bilo je divno - rekao je skromno 17-godišnji Haris. Iako je još srednjoškolac, već sedam godina muzika mu je najvažniji hobi i vjerovatno životno opredjeljenje.

Već je nastupao u diskotekama i na festivalima, a obilježio je i veliku proslavu obilježavanja Dana državnosti BiH 25. novembra prošle godine u Ajndhovenu, svirajući popularne bh. muzičke hitove.

Sjajan nastup na audiciji ovog mladića iz Ajndhovena u megapopularnom TV projektu holandskog kanala RTL4, prema ocjenama mnogih, daje šansu Harisu da uđe u samu završnicu takmičenja, koje će biti okončano sredinom jula, prenosi Avaz.