Foto: Tuzlanski.ba

Turneja Hotel Nacional koja je u protekle dvije godine posjetila sve najveće stadione i dvorane u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja i Evrope, ove jeseni nakon kraće pauze nastavlja da ispisuje historiju time što po prvi put dolazi u jednu od najvećih dvorana Stuttgarta - Glaspalast u Sindelfingenu.

Najveća muzička zvijezda Balkana, Dino Merlin, više puta je tokom karijere izjavio da svakom koncertu pristupa s jednakom strašću i posvećenošću, te je u susret koncertima ove jeseni izjavio: “Nikad nisam htio da pristanem da ijedan moj koncert bude repriza nekog od prije i tako će biti i ovog puta. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe na bini i iza bine tako da će na tehničkom nivou to biti besprijekorno sa novim elementima produkcije i show-a i dostojno moje vjerne publike koja nas već godinama prati.”

Pored inače visokih standarda produkcije koji prate koncerte Dine Merlina poput vrhunskog razglasa, višeslojnih led ekrana, live režije te video animacija, na koncertu u Stuttgartu premijerno će biti korištena i laserska tehnologija. Uvijek nastojeći da svojoj publici pruži nov i poseban audio-vizuelni doživljaj, pored najavljenog laser show-a publika u Stuttgartu će u okviru već zagarantovanog koncertnog spektakla uživati u show-u koji će pratiti 3D mapiranje, plesači i akrobate na posebno dizajniranom stage-u kao i bend koji čini 12 najboljih bh. instrumentalista, te sam nevjerovatni Dino koji će učiniti sve da noć u Stuttgartu ostane nezaboravna za sve posjetioce koji će u rekordnom broju da ispišu zajedničku historiju s Čarobnjakom. Večerašnji koncert će biti najbolja uvertira u naredne koncertne spektakle najavljene za ovu jesen u Cirihu, Zagrebu i Beču.

Nakon Stuttgarta turneja Hotel Nacional vrlo brzo nastavlja se u Cirihu (26.11), Zagrebu (3.12) te Beču (10.12) Sve datume turneje možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja