Najpoznatija hrvatska pjevačica na svom je Instagram profilu podijelila galeriju fotografija iz centra Zagreba, a poseban interes izazvali su lokacija i opis objave.

Severina ulazi u politiku? Najnovija objava izazvala veliku pažnju
Foto: Severina (Instagram) | Objava privukla pažnju javnosti

Danima se nagađalo hoće li se Severina odvažiti na odlazak u političke vode, a izgleda da se odgovor počeo nazirati.

Naime, Severina je putem svog Instagram profila objavila galeriju fotografija u zanimljivoj modnoj kombinaciji. Na sebi je imala sako i suknju nježno roze boje, kojima je pridodala bijelu torbicu i čizme s otvorom za prste, te luksuzne naočale.

Uz ovaj naoko poslovni izgled priložila je opis: - Sve bliže Markovom trgu - zagonetno je napisala pjevačica. Zanimljivo, Trg svetog Marka sjedište je najviših državnih institucija poput Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Ova objava izazvala je mnoge pozitivne reakcije: - "Kao lutka izgleda", "Njezino savršenstvo, kraj priče", "Fantastičan stajling, uvijek me oduševi", "Superstar" "Požuri polako!", "Najljepša" - pisali su pratitelji, a jedna je pratiteljica u komentarima ostavila "Seve predsjednica". 

Nedavno je Severina izrazila žaljenje što nije mogla prisustvovati koncertu Konstrakte, rekavši: "Došla bih, ali granica..." Ova izjava se odnosi na incident kada je bila zadržana na granici sa Srbijom, što je izazvalo rasprave na društvenim mrežama.

Severina je opisala kako je na graničnom prelazu Bajakovo, gde je planirala da nastupi, bila zadržana zbog pregleda dokumenata. Granični policajci su je ispitivali o njenim stavovima o Srebrenici, Oluji i drugim temama, a tokom ispitivanja je istaknula da će objaviti svoja iskustva, naglašavajući svoj društveni uticaj. Policajac je često izlazio zbog telefonskih poziva, vjerovatno, kako navodi pjevačica, tražeći dalja uputstva.