Amra Džeko, proslavljena bh. manekenka i supruga najpoznatijeg bh. nogometaša Edina Džeke, strastvena je zaljubljenica u fitness i zdrav način života. 

Amra Džeko otkrila da svaki dan jede iste namirnice, a ovo je njena omiljena poslastica
Foto: Instagram

Redovnim treniranjem održava svoju liniju. Ona je primjer kako se zdravim načinom života i disciplinom mogu postići zavidni rezultati. 

Sa pratiocima na Instagramu podijelila je svoje svakodnevne rutine. 

"Treniram jednom dnevno po sat vremena (5-6 puta sedmično). Trčim po cijeli dan za djecom ali ono što je najbitnije (80% uspjeha - dobrog zdravlja i lijepog izgleda) jeste ishrana. Priprema svakog obroka koji sebi posebno pravim a često i Edin isto jede, traje 10-15 minuta. Za djecu spremam isto ja ili jedemo vani. Ako nemam pomoć u kući, kuham i treniram sa djecom. Uvijek se nađe neki rekvizit, posluže i klinci kao težinsko opterećenje. I oni se super zabave, stvarajući navike svakodnevnog obavljanja fizičke aktivnosti. Disciplina i ljubav prema životu, a posebno odgovornost prema djeci, kojima sam uzor su moja vodilja i najveća motivacija", navela je Amra. 

Jutro počinje sa čašom vode i pola limuna, svježe iscjeđenim sokom od celera i kafom. Svako jutro jede 4-5 kuhanih jaja i popije protein. Za jutarnji snack obavezna je jabuka. Za ručak jede piletinu ili ćuretinu sa povrćem i salatom ili rižu sa povrćem. Za večeru, ribu i salatu ili samo salatu. 

"Skoro svaki dan isto jedem i ja volim tako. Ponekad pojedem junk food ili sushi ili pometem pola tegle nutele ili smažem veliku milku sa lješnjacima, jer balans.." dodala je. 

Ono što će iznenaditi mnoge, jeste njena omiljena poslastica.