Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći sa svojih 26 godina. 

Živi u srcima mnogih: Prije 17 godina u saobraćajnoj nesreći poginuo je Toše Proeski
Foto: Arhiva | Poznata zvijezda

Makedonski pjevač i regionalna zvijezda Toše Proeski poginuo je prije 17 godina u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.

Njegov prijatelj i vozač, Georgij Georgijevski izgubio je kontrolu nad automobilom te udario u teretno vozilo, a Toše je smrtno stradao na mjestu nesreće.

Bio je pjevač, tekstopisac i kompozitor cincarskoga porijekla. Toše je od djetinjstva volio muziku, pa ga je put odveo na studij pjevanja gdje je bio među najboljim studentima, a do diplome su mu nedostajala samo dva ispita kada se dogodila tragična smrt. Njegova publika u regiji postajala je sve brojnija.

S Tonijem Cetinskim ima hit „Lagala nas mala” iz 2004. godine s kojim je došao na hrvatsko tržište, a popularnost mu je dodatno rasla izdavanjem albuma na hrvatskom jeziku „Dan za nas”.

Toše živi i danas u srcima mnogih, jer njegovi hitovi nisu zaboravljeni te su idalje poznati i slušani. "Pratim te", "Sve je ovo premalo za kraj", "Soba za tugu", "Bože brani je od zla", samo su neke od pjesama koje je popularni pjevač izdao tokom svoje karijere. 

Ove godine preminuo je i njegov otac koji mu je tokom cijele karijere bio iznimna podrška. 

Vezani članak Preminuo otac Tošeta Proeskog

Toše je bio omiljen mnogima, te je njegov gubitak ostavio tužan trag u srcima njegovih obožavatelja.