Žbanić nije željela iznositi detalje o zapletu nastavka, ali je govorila o svojoj inspiraciji da prikaže posljedice genocida, kao i posljedice rata.

U pripremi nastavak filma "Quo Vadis, Aida?", Žbanić otkrila nekoliko detalja
Foto: Screenshot

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica, priprema nastavak filma "Quo Vadis, Aida?" koji se takmičio za najbolji međunarodni igrani film na 93. dodjeli Oskara.

Ove informacije prenio je Variety, pozivajući se na izjavu Žbanić sa Sarajevo Film Festivala u kojoj je kazala da će se nastavak filma istraživati tragične posljedice rata 1990-ih i brutalni genocid u njenom filmu koji prati prevoditeljicu UN-a, koja je razapeta između porodice i dužnosti u Srebrenici.

Žbanić nije željela iznositi mnogo detalja o zapletu nastavka, ali je govorila o svojoj inspiraciji da prikaže posljedice genocida, kao i posljedice rata. 

"Zaista ima nešto o čemu treba da pričam, a to je kako su se te žene poslije rata ujedinile – bile su uglavnom domaćice – i ujedinile su se i razbile sve prepreke koje su postavljali bosanski političari, evropski političari, svjetski političari", rekla je Žbanić.