Frenkie se u razgovoru dotakao momenata u kojima se borio sa ankziosnošću. 

Frenkie o životnoj promjeni: Sa praktikovanjem islama postao sam drugi čovjek
Foto: Screenshot

Adnan Hamidović gostovao je u podcastu IslamEDU u kojem je prepričao životne događaje koji su promijenili njegov život.

Frenkie se u razgovoru dotakao momenata u kojima se borio sa ankziosnošću. 

"Ne može iman ući u srce ako je ono zatrovano svim tim grijesima i ako ti nisi odlučio krenuti u tom smjeru. Ako ti učiniš jedan korak, Bog će prema tebi sto. To je bilo ključno", ističe. 

Ističe kako je put do vjere bio postepen, te je kroz meditiranje zapravo počeo razmišljati o namazu.

U razgovoru je spomenuo kako je odrastao u vjerničkoj sredini, gdje su ga njegovi najbliži podučavali o vjeri, a naročito nena sa kojom je postio dane mjeseca Ramazana, međutim, dolaskom u tinejdžerske godine počinje se baviti muzikom i grafitima, gdje je kako kaže "odlutao".

Napadi anksioznosti i panike

Ističe da mu je meditacija pomagala u stanju anksioznosti u kojem se nalazio, međutim, i dalje je imao napade panike koje je na neki uspijevao kontrolisati.

"To stanje jedan doktor je dobro opisao. Ti si faktički na 40 posto dok imaš anksioznost. Sad sjedim tu s tobom i mi možemo pričati, ali sam prisutan četrdeset posto. Šezdeset posto mog mozga se u biti ovamo bori da smiri to i da ne prekinem sad ovaj razgovor i da ne odem kući, i da ne popijem lexaurin. To mi je jako smetalo, pa sam se dan za danom znao buditi ujutro nervozan, pa sam se zapitao Bože, hoće li mi ovako biti do kraja života?!", ističe Frenkie. 

Prijelomni trenuci

Među knjigama koje je pročitao su "Put u Meku" od Muhammeda Asada i knjigu "Ne tuguj" od Aida el-Karnija.

"Kad sam tu počeo čitati odlomke iz Kur'ana, prvi put sam u biti otkrio islam. Zar ovo piše u Kur'anu? Ovo je baš lijepo. To mi je toliko pomoglo. Ljudi koji su sa mnom, moji najbliži prijatelji, moja supruga, vidjeli su kako sam se za kratko vrijeme preporodio", istakao je između ostalog Hamidović.