Želite ravniji trbuh? Nutricionistkinja savjetuje da ograničite ovu hranu
Foto: Tuzlanski.ba

Međuobroci igraju važnu ulogu u našoj svakodnevnoj prehrani. Bilo da se radi o jutarnjem obroku ili kasnonoćnom grickanju, ključno je voditi računa o tome što odabiremo jer izbori koje donosimo mogu značajno utjecati na naše cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Stoga je dijetetičarka i nutricionistkinja Krutika Nanavati izdvojila nekoliko grickalica koje bismo trebali izbjegavati ako pazimo na zdravlje i liniju.

1. Čips

Uživanje u klasičnim slanim grickalicama poput čipsa može se činiti bezopasnim, ali njegov sadržaj natrija često premašuje preporučeni unos u jednoj porciji. Nanavati predlaže da čips zamijenimo zdravijim alternativama, kao što su domaći čips od kelja začinjen raznim biljem, pečeni slanutak ili štapići od povrća u kombinaciji s humusom za zadovoljavajuće hrskanje bez grižnje savjesti.

2. Aromatizirane kokice

Kokice često mogu biti zdrav međuobrok, ali ako se peku u mikrovalnoj pećnici, to obično nije najbolji način za naše zdravlje. "Kokice za mikrovalnu s dodatkom maslaca ili raznih aroma mogu se činiti bezopasnima, ali njihov sadržaj natrija može nam se prišuljati", upozorava Nanavati. Predlaže uživanje u kokicama prženim na zraku s dodatkom malo začinskog bilja za zadovoljavajući međuobrok s malo natrija i bogatim okusom. (Index.hr)