Vraća energiju, uklanja bore
Foto: Tuzlanski.ba

Ako osjećate popodnevni umor, ostavite se raznoraznih energetskih pića, koja vas samo truju. Umjesto toga uzmite krastavac. Krastavci su dobar izvor B vitamina i ugljenih hidrata, koji će vas brzo podići i to će trajati satima. Evo, još nekoliko korisnih trikova.

Ako tražite brz i lak način da se riješite celulita prije izlaska ili odlaska na bazen, pokušajte da trljate problematična mjesta nekoliko minuta s nekoliko kriški krastavca. Fitohemikalije koje se nalaze u krastavcu čine da se kolagen u vašoj koži stisne i tako učvrsti spoljni sloj kože smanjujući očiglednost celulita. Vrlo dobro djeluje i na bore!

Krastavac je dobar i protiv mamurluka. Ako ste popili čašicu više, pojedite nekoliko kriški prije spavanja. Nakon ovog tretmana, probudit ćete se svježi i bez glavobolje. Krastavac sadrži dovoljno šećera, B vitamina i elektrolita da nadoknadi osnovne hranljive sastojke koje je tijelo izgubilo.

Baš ste nakon poslovnog ručka shvatili da nemate žvaku. Kolutić krastavca stavite u usta i jezikom pritisnite oko 30 sekundi na nepce, i to će ukloniti loš zadah. Kako? Fitohemikalije iz krastavca će uništiti bakterije, uzročnike lošeg zadaha.

Treba da izglancate cipele, a nemate ni potreban pribor ni vreme da ga potražite? Uzmite krastavac, isjecite ga i istrljajte po cipelama. Njegove će hemikalije dati brzi i trajni sjaj, a cipele neće samo lijepo izgledati nego će postati i vodootporne. (alo.rs)