Šest prednosti manjih grudi
Foto: Tuzlanski.ba

Mnoge pripadnice ljepšeg spola nisu zadovoljne veličinom svojih grudi i zavide damama koje imaju veće poprsje. Postoji brojni razlozi zbog kojih ne bi trebalo da bude tako jer i male grudi imaju svoje prednosti.

Manja opasnost obolijevanja od raka

Žene s obimnijim grudima izložene su većoj opasnosti obolijevanja od raka dojke, pokazali su rezultati novog američkog istraživanja sprovedenog na 16.000 žena. Rezultat tog istraživanja je bio očekivan, ali je prvi put utvrđena konkretna veza imeđu veličine grudi žena i opasnosti od te bolesti, prenijeli su francuski mediji.

Rezultati istraživanja, kako su istakli naučnici, daju pregled genetskih faktora koji utiču na rast grudi i pokazuju i da su neki među njima povezani i s opasnošću od razvoja raka dojke.

 Ta opasnost od razvoja raka je, kako se pretpostavlja, vezana za hormon estrogen, koji izaziva razvoj žlijezda dojke, ali i tumora.

Uspravnije držanje

To je naučno dokazano. Djevojke sa manjim grudima imaju ljepše držanje jer nemaju toliki teret kojim bi opteretile svoja leđa.

Vježbanje je manje bolno

Ovo će razumjeti sve djevojke sa velikim grudima koje imaju muke sa nalaženjem odgovarajućih topova i grudnjaka za vježbanje. Pitajte ih koliko je bolno dok skaču ili trče.

Ne morate uvijek da nosite grudnjak

Nema brige da će vam se grudi objesiti prije vremena i da će izgledati starije nego što jesu. Gravitacija je na vašoj strani.

Nema tragova od bretela

Grudi vam nisu toliko opterećenje za tijelo, nema bolnog urezivanja grudnjaka u ramena i leđa. Osim toga, bretele vam ni ne trebaju, možete da nosite grudnjak bez bretela bez brige da li će išta ispasti ili pobjeći sa svog mjesta.

I sa dubokim izrezom nećete izgledati vulgarno

Jednostavno nećete otkriti previše, pa možete uvijek nositi šta god da poželite. (Tuzlanski.ba)