10 podizača energije koje želite konzumirati
Foto: Tuzlanski.ba

Jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak.

Polako nam dolazi zima, dani su sve kraći, vrijeme tmurnije i hladnije a mi postajemo mrzovoljni, iscrpljeni i bez energije. Donosimo ideje kako povećati energiju a da ne popijemo još jednu šolju kafe.

Svakodnevno se bavimo aktivnostima, radimo, učimo i obavljamo razne aktivnosti koje crpe energiju i izazivaju umor i iscrpljenost, ali nekoliko namirnica nam može pomoći da vratimo energiju i budunost, a da to nije još jedna šolja kafe. Možemo posegnuti i za boljim alternativama kao što su sijemenke tikve, jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak koji nam je na dohvat ruke i ne iziskuje kuhanje, pripremanje nego je odmah spreman za konzumaciju.

Jedan energetski napitak pružiće vam jednako energije kao jedna šolja kafe, a pored kofeina sadrži i taurin koji posjeduje antioksidativna svojstva, L-karnitin čija je uloga nosača masnih kiselina koje se sagorijevaju i koriste kao izvor energije, vitamine B skupine koji smanjuju umor i iscrpljenost, te magnezij koji je također izvor energije.