Osam načina kako alkohol kod žena uništava seks
Foto: Tuzlanski.ba

Alkohol zapravo ima vrlo depresivan utjecaj na tebe te izaziva veliki pad raspoloženja. Vjerovala ili ne, previše alkohola znači i manju napaljenost.

Još uvijek misliš da je pijani seks odlična ideja? Čitaj dalje.

1. Potiče loše raspoloženje - Iako ti se čini da bi mogla plesati cijelu noć i grliti svaku osobu oko sebe, alkohol zapravo ima vrlo depresivan utjecaj na tebe te izaziva veliki pad raspoloženja. A ako si mrzovoljna, teško ćete bit raspoložiti za bilo kakvu akciju pa i onu seksualnu.

2. Smanjuje seksualnu želju - Vjerovala ili ne, previše alkohola znači i manju napaljenost. Možda si nakon dvije čaše pomislila kako je tvoj pratioc jako zgodan, ali nakon osme pomišljaš kako bi bilo divno samo se srišiti u krevet.

3. Suhoća - Ništa ne ubija raspoloženje kao nemogućnost obavljanja posla, jer se "on" uspavao. Alkohol uništava način na koji mozak komunicira s ostatkom tvog tijela, ali to nije problem samo kod jačeg spola. I ženama je pod utjecajem alkohola puno teže navlažiti se.

4. Teže je svršiti - Budući da alkohol "otupljuje" osjećaje, to može biti uzrok težeg doživljavanja vrhunca, kako za muškarce, tako i za žene.

5. Nezadovoljstvo - Ljudi koji redovito piju, prijavljuju i manje zadovoljstvo svojim seksualnim životom u cjelini, čak i kad su trijezni.

6. Žene su manje odvažnije - Za pijane žene manje je vjerojatno da će inicirati seks. Začudo, trijezne žene su odvažnije po tom pitanju.

7. To smanjuje broj testosterona - A testosteroni daju ljudima zdrave erekcije i gorivo su za njihov seksualni nagon. No, nakon nekoliko čašica, njihova razina se smanjuje.

8. Nerealna očekivanja - A onda se jako razočaraš i osjećaš se grozno. (Index.hr)