Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savjet koji više ne želi čuti nijedna trudnica

Preuzmite sliku

Barem taj savjet ostavite u džepu kada sljedeći put sretnete trudnu prijateljicu – ona će vam biti zahvalna što ste šutile.    

Ako nemate ništa “pametno” za reći, onda radije nemojte ništa reći.

Koje ste vi savjete dobivale kad ste bile trudne. Da pazite da ne nosite teško, da se hranite zdravije i jedete manje, jer vam kilograme neće nitko naknadno odnijeti. Vjerovatno su vas obasipali i brojnim savjetima kako se ponašati s bebom kada jednom konačno postanete mama, a sigurni smo i da ste dobile neke bizarne savjete – da ne smijete na more dok ste trudne, da je vježba strogo zabranjena, određena hrana također. No, jedan se savjet vjerovatno čuva za svaku trudnicu i govori sa smiješkom: “Vidjet ćeš, rekla sam ti. Pazi što ti kažem, jer ja najbolje znam…”, a to je savjet da sada spavate jer poslije više nećete moći. I sve bi to bilo u redu kada bi trudnice, posebno pred kraj trudnoće, stvarno mogle spavati snom djeteta, ali to uglavnom nije tako. I baš zato svaka trudnica osjeti naviranje bijesa kada čuje tako nešto.

Naspavati se dobro danas da bi za dva mjeseca bili odmorni, jer ste prije dva mjeseca spavali? Ne, to nažalost nema smisla, a trudnice samo dodatno živcira i uplaši, jer su itekako svjesne da ih tako nešto čeka, ali riješiti problem koji se još nije “pojavio”…

Nema smisla. I zato barem taj savjet ostavite u džepu kada sljedeći put sretnete trudnu prijateljicu, onu koja će prvi put postati mama.

Ili pak budite prave prijateljice pa naknadno pomozite mladoj mami, odvedite bebicu u šetnju da se mama može odmoriti, jer će mama biti umorna tada, a ne sada! (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,