Par iz Njemačke odlučio je da kamperom krene na put oko svijeta, a trenutno se nalaze u Turskoj. javlja Anadolu.

Foto: Anadolu Agency

Christian Heigl, 44-godišnji inženjer mašinstva, i Aneta Heigl, 43-godišnja socijalna radnica, vozilo koje su kupili 2017. godine preoblikovali su u kampera kojim sada putuju po svijetu.

Ovaj par, inače veliki zaljubljenici u prirodu, prvo su putovali u Rusiju, potom u zemlje Centralne Azije i Iran, gdje su boravili nekoliko mjeseci, upoznavši nove ljude i kulture.

Potom su ove godine posjetili Saudijsku Arabiju, Jordan i Irak, obišli mnoge historijske i prirodne atrakcije, letjeli paraglajdingom i ronili pod vodom.

Nakon toga su preko Iraka stigli u Tursku pa su do sada tokom turneje obišli 26 zemalja.

Christian Heigl ispričao je da su presretni što su ostvarili san da jednog dana putuju svijetom i upoznaju nove kulture i ljude.

"Pokušavamo putovati po cijelom svijetu kamperom. Dosad smo posjetili mnoge zemlje. Ovo je zaista posebno iskustvo", kazao je Christian.

Dodao je da je još u djetinjstvu maštao da putuje u različite zemlje.

"Uskoro ćemo ići u Gruziju i Armeniju. Uživat ćemo u putovanju do kraja godine prije nego se vratimo kući za Božić i Novu godinu. Nakon zime idemo u Kanadu da istražimo novi kontinent", rekao je ovaj Nijemac.

Aneta Heigl je također kazala da je putovanje oko svijeta jedinstveno iskustvo.

"Morali smo ostaviti naše poslove kako bi krenuli na ovo putovanje. Želimo da obiđemo cijeli svijet. Ono što je dosad bilo veoma iznenađujuće je da je svaka zemlja na svoj način veoma lijepa, a posebno sam sretna što sam upoznala mnoge nove ljude", istakla je Aneta.