Žena objašnjava da pogrešno spremamo šampinjone i 'upropaštavamo' okus, ovo je ispravan način
Foto: Tuzlanski.ba

Kada je u pitanju kuhanje, većina nas pretpostavlja da su jednostavni zadaci poput pripreme povrća prilično jednostavni, piše The Mirror.

Ali jedna žena na TikToku je rekla da zapravo ne pripremamo šampinjone kako treba, jer će ih mnogi od nas staviti pod hladnu vodu da isperu svu prljavštinu s vanjske strane, prenosi Tuzlanski.ba.

Anita, @tastyentertaining, objasnila je da umjesto pranja šampinjona, zbog čega mogu izgubiti ukus, treba raditi nešto sasvim drugačije – guliti ih.

@tastyentertainingDon’t wash your mushrooms😀##kitchenhack ##mushrooms ##learnontiktok

♬ Super Mario Bros. - Sideviewer

U videu kaže „da li ste znali da nikada ne treba da perete šampinjone? Nekako su poput sunđera i ne želite da budu pune vode i da pokvare ukus. Zato ih jednostavno okrenite, odvojite stabljiku i ogulite ih.”