Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima
Foto: Tuzlanski.ba

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. Međutim samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci za kuhani kukuruz:

5 klipova mladog kukuruza

1 l vode

200 ml mlijeka

115 g maslaca

1 čajna kašika soli

Priprema kuhanog kukuruza:

Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

U velikom loncu zagrijte vodu.

Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

Djelimično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. (punkufer.hr)