Postoji više načina za kuhanje kukuruza. Međutim samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.
Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci za kuhani kukuruz:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g maslaca
1 čajna kašika soli
Priprema kuhanog kukuruza:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
U velikom loncu zagrijte vodu.
Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.
Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
Djelimično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. (punkufer.hr)