Sigurno vam se desilo da dok odvajate namirnice za ručak shvatite da meso nije odmrznuto.
Prema pravilu, meso je potrebno da izvadite dan ranije i ostavite u frižideru da se lagano odmrzne.
Ali, problem je što se ne sjetite uvijek toga i tada svi pribjegavaju vreloj vodi, ili ko je ima, mikrotalasnoj. To nije najbolje rešenje jer meso gubi na kvalitetu.
Postoji jednostavan trik koji ne znaju sve domaćice, a zlata vrijedi.
Pomoći će vam kada ste u žurbi ili jednostavno niste pripremili sve na vrijeme.
Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate 1,5 do 2 litra vode i da je malo zagrijete. Nije potrebno da proključa samo da bude topla.
Zatim sipajte 3 kašike šećera i miješajte dok se ne istopi. Stavite meso unutra i ostavite 15 minuta.
To što je u slatkoj vodi neće uticati na ukus, a ni kvalitet mesa. (stvarukusa.rs)