Sedam osobina koje treba očekivati od muškarca
Foto: Tuzlanski.ba

Zabavljanje sa nekim za koga znate da nije za vas u bilo kom smislu, potpuno je gubljenje vremena i trebalo bi što prije da se riješite takve veze. Jer, koliko god vi mislili da će se stvari promijeniti – neće.

To nije lak korak, ali kada shvatite da je trenutna bol koju možete osjetiti pri raskidu ništa u poređenju sa onim što vas čeka u nesretnoj vezi, postavljate sebi pitanje “Zašto kog đavola ovo nisam uradila ranije?!”veza2

Da ne biste došli u takvu situaciju, vrijeme je da napravite spisak kvaliteta koje bi vaš potencijalni partner trebalo da posjeduje. Možda zvuči smiješno, jer ne možete da utičete na to ko će da vam se dopadne, ali razmislite, neke stvari je bolje spriječiti na vrijeme.

Transparentnost

On vam ne daje naznake onoga što misli, želi ili mu je potrebno. On je direktan i iskren, ali ne i bezobrazan. Sa njim nikada nećete morati da se pitate kakve su mu namjere, jer vam on to stavlja jasno do znanja.

Zrelost

Muškarac koji zna šta hoće od svog života. Neko ko ne troši sav zarađeni novac na izlaske, ko vrednuje stvari na pravi način, ko ima sređen život, čija su se interesovanja razvila u skladu sa godinama i jasno zna šta traži od života.

zaljubljenost-ljubav-vezaPozitivan stav

Niko se ne osjeća sretno stalno, ali tip koji se fokusira na ono najbolje što ima u životu će i vas učiniti zadovoljnijom, za razliku od tipa koji se konstantno žali na sve što mu se dešava.

Moralna načela

Ukoliko muškarac dijeli ista moralna načela kao i vi, to je sjajno. Ako vam se životni stavovi dijametralno razlikuju, vi nemate šta sa njim da tražite.

Povjerenje

Ljubomora nije dobra stvar. Možda ponekad u maloj količini, ali muškarac koji je siguran u sebe neće imati problem sa time što imate život i van veze sa njim, što imate potrebu da radite stvari koje vas zanimaju i izlazite sa prijateljima ponekad i bez njega. Muškarac mora da ima povjerenja u vas da nećete uraditi ništa što bi njega moglo da povrijedi kada on nije tu.

Kompromispar-veza2

Nikada nećete biti sretne sa muškarcem koji misli da je njegov stav jedini ispravan stav. Vi ste individue za sebe koje se vole i žele da budu zajedno. Morate da napravite odstupnicu od zacrtanih stavova da biste uvijek bili u stanju da nađete zajedničko rješenje koje svima odgovara.

Vrjednovanje

On vidi vaše kvalitete i radi na tome da ih unaprjeđuje, nikada da vas spušta na zemlju. Ukoliko je svjestan da je sretan što vas ima, a vi to znate da cijenite, sretan i zadovoljan odnos je zagarantovan.

(cosmopolitan.rs)