Savjet za ljepotu 62-godišnje manekenke: 3 čaše šampanjca na dan
Foto: Tuzlanski.ba

"Doktori tako kažu, tri čaše šampanjca na dan. Ja se toga držim!", izjavila je plavuša.   

Možda ovo zaista djeluje, a možda je stvar u njenim genima...

Christie Brinkley, legendarna plavokosa manekenka iz 70-ih i 80-ih godina žarila je i palila naslovnicama tog razdoblja, a i danas, u 62. godini života izgleda fantastično.

Lijepa Christie dala je intervju za časopis "The Coveteur" u kojem je objasnila tajnu sreće i dobrog izgleda: "Jako sam sretna jer obožavam prošek i šampanjac."

Christie je objasnila kako su nedavno izašli i rezultati jednog istraživanja koji potvrđuju njenu teoriju i dodaju kako su šampanjac i pjenušava vina dobra i u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

"Doktori tako kažu, tri čaše šampanjca na dan. Ja se toga držim!", izjavila je plavuša.

Uz šampanjac, bivša manekenka dobar izgled održava uz pomoć joge i puno tjelovježbe, a najdraži joj je program "Total Gym".

[caption id="attachment_224870" align="alignnone" width="638"]<> at Lord & Taylor on January 28, 2016 in New York City. <> at Lord & Taylor on January 28, 2016 in New York City.[/caption]

Kad je kosa u pitanju, Christie obožava umetke za kosu.

"Tako su jednostavni. Jednostavno pustim kosu da se osuši na zraku ili je isfeniram, pričvrstim umetke i - wow, u trenutku frizura.  I niko ne može vidjeti da nosim ekstenzije, izgledaš kao da imaš najgušću kosu na svijetu. Mislim da je to jedna od najboljih tajni za lijepu kosu."

Dakle, joga, umeci i tri čaše šampanjca i žena u šezdesetima izgleda ovako. (index.hr)