Foto: Tuzlanski.ba

Celulit je problem sa kojim se susreće gotovo svaka žena. Celulit nastaje uslijed genetskih faktora, nepravilne ishrane, stresa, pušenja, konzumiranja alkohola, nedostatka fizičkih aktivnosti, tijesne odjeće. Celulita se, također moguće riješiti. Jedan od najefikasnijih načina je anticelulitna masaža.

celulitU prvoj fazi nastanka celulit se gotovo i ne primjećuje. Kasnije, uslijed nagomilavanja masnih ćelija, dolazi do formiranja vidljivih ispupčenja i do opuštanja kože. Što se više celulita nagomilava, koža postaje sve tanja, dolazi do gubitka elastičnosti, i sve više poprima izgled "narandžine kore". Jedan od najefikasnijih načina smanjenja i uklanjanja celulita je anticelulitna masaža koju preporučuju svi stručnjaci za ljepotu. Kako funkcioniše?anticelulitna-masaza2

Hvatovima i međuhvatovima u pravcu ka srcu podstiče se krvna i limfna cirkulacija i pospješuje izbacivanje nagomilanih toksina iz potkožnog dijela, koji su doveli do stvaranja celulita. Kako bi se celulit potpuno otklonio sa svih kritičnih mjesta potrebno je dva ili tri ciklusa od po deset tretmana anticelulit masaže. Jedan tretman traje oko pola sata. Nakon otklanjanja celulita anticelulit masažom vaše tijelo će dobiti potpuno drugačiji oblik.

(ljepota.ba)