Foto: Tuzlanski.ba

Amerikanac koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Ultra Romance živi život u punom smislu te riječi. On šest mjeseci radi, a ostatak godine putuje biciklom oko svijeta.

Ultra Romance ima jednu misiju, a to je obići što više zemalja na svom biciklu. Kako bi to postigao radi pola godine, a zarađeni novac skoro i ne troši, osim 10 dolara dnevno. To mu je dovoljno da "preživi" jedan dan. Za njega je posao samo sredstvo preko kojeg dolazi do putovanja, a inače ga smatra "neprirodnim".

Ovakvim životom živi već 15 godina, a nikada do sada nije posjedovao neku nekretninu ili automobil. Na jednom mjestu je najduže živio šest mjeseci.

"Imam predrasude o tome šta je uspijeh u današnjem, modernom svijetu. Za mene je to dio filozofije i dio okolnosti. Ne stidim se reći da ne volim raditi, za mene je to veoma neprirodno." Romance kaže da voli pojednostaviti svoj život, a da mu je plaćanje računa i papirologija prouzrokovala ogromni stres. Najskuplja stvar koju kupuje je čokolada.

"Tokom šest mjeseci radim kao ribar ili vodič, a prodajem i dijelove za bicikl", kaže Romance. Dodaje da ne želi raditi beznačajne stvari u životu i da mu je najvažnije biti slobodnog duha. (Tuzlanski.ba)