Pet čarobnih odjevnih komada za niske djevojke
Foto: Tuzlanski.ba

Ne možemo sve biti dugonoge manekenke, no možemo barem malo izdužiti figuru pametnim izborom odjeće.

Ako vas muči manjak centimetara i htjele biste izgledati vitkije i više, onda ste sigurno i velika ljubiteljica štikli, koje najbrže rješavaju taj problem. No postoji još nekoliko manje očitih odjevnih komada koji će vas naizgled učiniti višima te vam uz njih štikle čak i neće biti potrebne. Provjerite imate li ih sve:

Hlače na trapez 

Jedno vrijeme nisu bile u modi, no proteklih godina su opet jako popularne zbog čega ponajviše mogu slaviti djevojke s kratkim nogama. Hlače na trapez koje su u gornjem dijelu uske te se od koljena počinu širiti stvaraju iluziju vitkijih i dužih nogu, pogotovo ako nogavice gotovo potpuno prekriju cipele. Njihova čarolija još je bolja u kombinaciji s nekim ubojitim štiklama.

Hlače i suknje visokog struka

Visoki struk je još jedan trend čiji bi modni povratak najviše trebao razveseliti niske cure. Hlače i suknje koje krasi visoki struk također, kao i hlače na trapez, vizualno izdužuju noge, pa samim time i cijelu figuru. Usto, visoki struk stvorit će iluziju figure pješčanog sata i kod djevojaka koje se ne mogu pohvaliti naglašenim bokovima i uskim strukom te vas vizualno učiniti ženstvenijima, ali i vitkijima.

Kratki kaput

Ako ste niže od 160 centimetara, kaputi do poda definitivno nisu dobar izbor za vas. Modeli midi dužine još nekako i prolaze, no najbolji odabir su kaputi koji ne sežu ispod stražnjice. Znamo da je preko zime važno pokriti bubrege, to smo svi još odavno naučili od svojih mama i baka, no ako ćete ispod kaputića odjenuti hlače ili suknju visokog struka, bubrezi će biti na toplom, a vi ćete izgledati i do nekoliko centimetara više.

Strukirana midi haljina

Iako komadi u midi dužini, odnosno koji sežu do ispod koljena, naoko ne djeluju kao dobar izbor za niske djevojke, haljine su druga priča. Strukirana midi haljina ili model na preklop u trenu će vam podariti vitkiji izgled i izdužiti vas. No s haljinom do poda ne očekujte jednaki efekt i to je dužina koju biste trebale uvijek izbjegavati, dok kratki modeli mogu biti dobar izbor ako su pametno iskombinovani.

V-izrez

Košulje, bluze pa i haljine s V-izrezom su, uz hlače i suknje visokog struka, najbolji modni saveznici za niske djevojke, a pogotovo kada su u paru. V-izrez otvara vrat te ga tako izdužuje, a to se odražava i na ostatak vaše figure. (index.hr)