Osobine koje ima "ona prava"
Foto: Tuzlanski.ba

Ne najbolja, ne najzgodnija, ne najljepša, nego prosto ona jedina na svijetu - za vas.

Ne boji se vaših slabosti. Zna da sluša kada naiđu teški trenuci, da bude vaše rame za plakanje, da kaže pravu stvar u pravom trenutku, a da vas ne ponizi. Stoji uz vas kada naiđu problemi, ali tako da vi i poslije toga ostanete njen snažan muškarac.

Spremna je na kompromise. Zna da nije savršena, nije tvrdoglava, i zna da se izvini kad ozbiljna-veza-zivot-zajedno-parpogriješi. Sazrijeva uporedo sa vama i vašom vezom.

Prihvata vas takvog kakvi ste. Ne očekuje da zadovoljavate sve njene hirove, niti da se uklopite u njenu sliku "idealnog muškarca". Nikad vas ne poredi sa partnerima svojih drugarica, naročito ne u "znaš šta je … dobila od dečka za Novu godinu" kontekstu. Ponosna je na to što ste postigli u životu, čak i kada vi niste.

Saosjećajna je. Prepoznaje i poštuje tugu drugih ljudi, spremna je da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Zna kako da saosjeća sa ljudima, a da se to ne pretvori u sažaljenje, i ne okreće glavu od onih kojima je utjeha potrebna.

zaljubljeni-parVjeruje u vas. Vjerujući vama, i vjerujući u vas, ona dijeli odgovornost za vašu zajedničku budućnost. Podržava vas poštovanjem i razumijevanjem, ohrabruje vas da postanete bolji čovjek.

Ne boji se da pokaže emocije. Smiješi se kad je sretna, mršti se i viče kad je ljuta, plače ako je povrijeđena. Ali ne kalkuliše i ne igra igre manipulišući osjećanjima, ni vašim ni sopstvenim.

Tu je, bez zadrške. Nije najbolja na svijetu. Griješi, kao i vi, svakog dana. Ponekad joj izleti i nešto ružno kada se posvađate. Ali, ako ste razdvojeni, zove usred noći da kaže da vas voli, smije se do suza kad ispričate šalu, kada se rastajete, čak i samo da biste otišli na posao, grli vas cijelim tijelom, kao da želi da vas "upije", a kad vas vidi ozari se tako da obasja svijet.

(mondo.rs)