Foto: Tuzlanski.ba

Staklena kuća je pravo malo čudo arhitekture te je osvojila nagradu na Meksičko-karipskom arhitektonskom bijenalu 2020. godine...

Smještaj u kući Glass 20.87 se ne zaboravlja. Riječ je o jedinstvenoj kolibi od stakla u srcu majanske prašume u Puerto Morelosu u Meksiku u kojoj se možete ponovo povezati s prirodom, promatrati zvjezdano nebo daleko od civilizacije i dubinski se opustiti.

Staklena kuća je pravo malo čudo arhitekture te je osvojila nagradu na Meksičko-karipskom arhitektonskom bijenalu 2020. godine.

Kuća obuhvata spavaću sobu za dvije osobe okruženu staklenim zidovima s pogledom na prašumu, dnevni boravak i dobro opremljenu kuhinju. Tu je i staklena tuš-kabina. Ne brinite, ne morate biti stidljivi dok se tuširate – ovdje nema komšija koji bi vas slučajno mogli vidjeti.

Zbog staklenih zidova osjećat ćete se kao da spavate i živite sami usred šume. Štaviše, kada se kuća gleda izdaleka, izgleda kao da se stapa s okolicom.

Na krovu kuće nalazi se prekrasna terasa idealna za vježbanje, druženje ili opuštanje u miru i tišini. U sklopu kuće nalazi se i roštilj za pripremanje ukusnih jela. Ako ne želite kuhati na odmoru, možete unajmiti i privatnog chefa koji će to raditi umjesto vas, prenosi punkufer.hr.

Ovdje su vam na raspolaganju i bicikl za istraživanje okolice, ali i teleskop za opažanje nebeskih tijela. U okolini se možete kupati, roniti, pecati ili prepustiti adrenalinskim aktivnostima poput ziplinea.

Kuća Glass 20.87 se može iznajmiti preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 218 dolara za noć(Tuzlanski.ba)