Foto: Tuzlanski.ba

Nije lako odoljeti trendovima koji se neprestano mijenjaju, no svi mi imamo i onaj glasić u glavi koji nam šapuće da ne moramo nositi nešto samo zato što je trenutno u modi.

Upravo to je i tajna besprijekornog stila nekih od najbolje obučenih dama na svijetu koje su odlučile ignorisati trendove i nositi odjeću koja im se sviđa i koja im stoji, piše Instyle.

Sjajan primjer za to je Jennifer Lopez kojoj je Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) ove godine dodijelilo titulu modne ikone upravo zato što je godinama vjerna svom prepoznatljivom stilu. I njena imenjakinja Jennifer Aniston od početka karijere njeguje isti stil koji se temelji na basic komadima i uvijek izgleda sjajno, prenosi index.hr.

Amal Clooney i Meghan Markle također su knjiški primjeri žena koje svojim outfitima neprestano oduševljavaju javnost, iako se ne pokoravaju trendovima i nose odjeću koja im se sviđa. Amal uvijek izgleda profinjeno i elegantno te su joj omiljena jednobojna izdanja.

Meghan je vjerna krojevima koji laskaju njezinoj figuri što se posebno moglo primijetiti tokom njezine i Harryjeve turneje u Africi gdje je zaredala nekoliko jako sličnih haljina.

I Kate Middleton je odličan primjer žene koja uvijek izgleda besprijekorno, bez da slijedi trendove, a usto je i sklona određene odjevne komade nositi godinama.

kate-middleton

Još neke slavne modne ikone koje spadaju u ovu kategoriju su Angelina Jolie, Victoria Beckham pa čak i Lady Gaga čiji je stil puno odvažniji od prethodno spomenutih dama, ali je svejedno originalan i uvijek mu je vjerna. (Tuzlanski.ba)