Kozmetičarka upozorila na neugodnu posljedicu neadekvatnog održavanja ekstenzija trepavica
Foto: Tuzlanski.ba

Koliko god je lijepo otići na tretmane ljepote, toliko je i često potrebno održavati to stanje i kod svoje kuće.

Kozmetičarka Tenaj Moore stoga je upozorila na važnost brige o ekstenzijama trepavica. Ova je tehničarka podijelila video na svom TikTok profilu, gdje je postao viralan s više od tri miliona pregleda.

Tenaj često dijeli svoje nevjerovatne dizajne trepavica, ali je u videu otkrila i šta se može dogoditi ako klijentice ne brinu o svojim ekstenzijama kako treba. Jedna klijentica je došla Tenaj prvi put na potpuni tretman, nakon što je prethodno već nekoliko puta posjećivala drugu kozmetičarku.

@tenajbeautee Lash mitesss #lashextensions #lashmites #lashcleaning #dirtylashes #lashebook #hybridlashextensions ♬ When I R.I.P. - Labrinth

Na Tenajino zaprepaštenje, ženine trepavice bile su pune grinja zbog neadekvatnog čišćenja

Tenaj je upozorila pratitelje da je ne osuđuju u komentarima. "Zbog ovoga je važno da se pobrinete da vaši klijenti peru trepavice i provjerite jesu li im trepavice apsolutno čiste prije nego što počnete."

Iako su grinje na trepavicama obično bezopasne i mogu pomoći da vaše trepavice budu čiste jer se hrane mrtvom kožom i masnoćom, previše ih može uzrokovati probleme, prema WebMD-u.

Grinje na trepavicama nevidljive su ljudskom oku, ali puno mrtve kože ili peruti na dnu linije trepavica može biti znak da ih ima previše, što može uzrokovati iritaciju i omogućiti infekcije, prenosi index.hr.

Žene koje su pogledale video bile su užasnute ovim otkrićem

"Da, ovo me je natjeralo da ustanem i očistim trepavice", napisala je jedna žena.

No Tenaj ih je uvjeravala da se to može izbjeći sve dok trepavice perete jednom dnevno kako biste spriječili nakupljanje prljavštine.  (Tuzlanski.ba)