Foto: Tuzlanski.ba

Predstavljamo odlične savjete za biranje kaputa kako bi svaka dama mogla da pronađe idealan model po svojoj mjeri.

Pored klasičnih perjanih i parka jakni, među omiljenim komadima koje nosimo tokom zime su i kaputi. Međutim, većina dama ima problema sa pronalaženjem idealnog modela koji će se slagati uz njihovu građu i isticati sve prednosti. Zato smo kreirali mini modni vodič koji će vam u tome pomoći, pa ćete ove, ali i svake naredne zime izgledati idealno u vašem novom trendi kaputu, piše Ženski Magazin.

U nastavku potražite svoj tip građe i saznajte kakav kaput je idealan za vas.

Ako ste sitni – krop model

Trik za oblačenje sitnije figure jeste da ne preterujete sa siluetama. Držite se kratkih dužina u kojima nećete izgledati kao da vas je materijal „progutao“. Krop i ravna silueta od težeg materijala kao što je vještačko krzno su odlični za održavanje proporcija.

Ako ste visoki – kokun model

Za razliku od sitnije građe, visoke dame mogu bti sigurne i kada biraju veće dužine i teže materijale. Kokun kaput čija je dužina do koljena je idealan za dame koje su više od 175cm.

Ako imate građu pješčanog sata – kaput na preklop sa vezivanjem

Ovo već znate napamet, ali je za vašu građu silueta na preklop, sa trakom u visini struka odličan način da istaknete vašu lijepu figuru.

Ako imate šira ramena – kaput bez kragne

Ženstvena linija kaputa bez kragne će izbalansirati vaša ramena, ali će vam dodati i elegantan i ozbiljan izgled. Takođe možete odabrati i duže modele koji će vizuelno produžiti ruke i torzo.

Ako imate veće grudi – kaput sa V-izrezom

Iako na prvi pogled može delovati kao da će pažnju usmjeriti baš ka vašim grudima, morate nam vjerovati da ovakav dizajn upravo odvlači pažnju i vizuelno balansira dio u predjelu grudi. Investirajte u uže i blago strukirane modele koji će vašu figuru dovesti do savršenstva.

Ako imate jabuka građu – drapiran model

Ovdje je suština da pažnju privučete u predjelu grudi, a uklonite iz srednjeg dijela. Držite se kaputa koji padaju ravno i ne dodaju volumen, koji će kada ih otkopčate učiniti da vizuelno imate duži torzo, a samim tim i bolji izgled. (Tuzlanski.ba)