Foto: Tuzlanski.ba

Ako su vam već dosadile i bob i LOB  frizure, kao i sve njihove podvarijante, vrijeme je da odahnete: 2024. vraća na scenu francuski pixie.

Zvanično je: Nalazimo se u eri kratkih frizura

Čini se da skoro svaka slavna ličnost sada ide na šišanje. Bob frizure su oduvijek bile vanvremenske frizure, ali u posljednje vrijeme vidimo sve njihove varijante. Kako u komšiluku, tako i na celebrity damama, od Zendaye do Hailey Bieber. Nosilo se tupi bob, kosi bob, italijanski bob, leptir bob, francuski bob … ali čini se, da su hair stilisti radi da ove godine još malo zaoštre, tj. skrate stvari. Na redu je francuski pixie!

Koliko je popularan francuski piksi?

Kada pomislimo na pixie frizuru, momentalno se vraćamo u 2.000-te, kada su nas Rihana i Victoria Beckham ubijedile da je vrijeme da odsiječemo duge pramenove i isprobamo kako nam stoji kratka kosa. Sada, pixie frizura se još jednom vraća i to u svojoj francuskoj varijanti.

U stvari, pretrage za "francuska pixie frizura" porasle je za preko 3.000 % u odnosu na prethodnu godinu, a "pixie cut" ima preko milijardu pregleda na TikTok društevnoj mreži. Dakle, ova frizura će tek postati vodeći trend.

Kakva je to frizura francuski pixie?

Postoji toliko mnogo varijacija pixie frizure. Neke su duže na prednjoj strani i pomažu da se uokviri lice i istaknu oči. Druge su super kratke i isprekidane, dodajući ovoj frizuri mnogo teksture i volumena. Neki su pixie superkratki kako bi vaš izgled dobio oštricu.

Francuski pixie je popularna kratka frizura za žene. Kratka kosa nazad i sa strane, nešto malo duža napred za moderan izgled.

Pixie na francuski način – najbolje ideje

1. Kovrdžavi pixie

Kovrče izgledaju šik u ovoj ošišanoj frizuri.

2. Mikrošiške s pixie frizurom

Mikrišiške se dobro uklapaju sa ovom pixie frizurom.

3. Voluminozni francuski pixie

Sjećate se kada se Emily Ratajkowski odlučila za ovu frizuru? Volumen koji se postiže na ovaj način je fantastičan. (Lepotaizdravlje.rs)