Foto: Tuzlanski.ba

Kate Hill iz Brisbanea u Australiji dokazala je da se može zatrudnjeti i dok ste trudni. Njoj se upravo tako nešto i dogodilo.

Kate i njen suprug Peter nisu mogli da imaju djece jer je Kate imala problema sa jajnicima i nije imala ovulacije. Nakon hormonske terapije Kate je ostala trudna dva puta u roku 10 dana. Njoj se dogodila superfetacija, ekstremno rijedak medicinski fenomen, u svijetu je svega zablježeno 10 ovakvih slučajeva.

"Ovaj fenomen se rijetko događa, ali eto, meni se dogodilo. Već sam bila trudna kada sam ispustila još jedno jajašce, tako da su moje bebe začete u razmaku od 10 dana", objasnila je Kate, Ipak, ono što je još čudnije jeste to što je sa suprugom imala odnose samo jednom. "Zamislite to. Njegova sperma je u meni preživela 10 dana i oplodila još jednu ćeliju, nevjerovatno", kaže Kate, koja se porodila u decembru prošle godine.

Djevojčice, Charlotte i Olivia su se rodile različitog dana, 20. decembra 2015. i 30. decembra 2015. godine, dva dana prije planiranog carskog reza, i po rođenju pokazivale velike razlike u težini i razvoju. (NN)