Foto: Tuzlanski.ba

Bliznakinje koje su napravile uspješnu karijeru na Youtubeu, otkrile su kako su izlečile bolne i otečene akne koje su ih mučile godinama, i to samo uz pomoć promjene ishrane. Ovo je njihova tajna.

Nina i Randa Nelson (22) odrasle su na veganskoj ishrani i samim tim izbjegavale proizvode životinjskog porijekla, meso i mliječne proizvode koji su poznati po tome da izazivaju bubuljice i masnu kožu. Završile su srednju školu, a da nisu imale skoro nijednu bubuljicu, ali kada su napunile 20 sve je krenulo po zlu.

U proljeće 2014. kada su napunile 20 godina, Nina i Randa su se po prvi put susrele sa bolnim cističnim aknama. Narednih mjeseci isprobale su gotovo sve moguće metode izlječenja, od losiona, lijekova i antibiotika u konsultaciji sa dermatolozima, ali ništa nije davalo rezultat.

Ove mlade djevojke, koje se inače bave glumom i pevanjem, potpuno su izgubile samopouzdanje zbog stanja koje ih je zadesilo. Isprobale su sve moguće metode i rečeno im je da im je jedina preostala alternativa jedan veoma jak lijek, koji je poznat kao čudotvoran u liječenju. Ali konzumiranje ovog lijeka nosi i dosta posljedica kao što su gubitak kose, suha koža, a povezuje se čak i sa blažim oblicima depresije.

Nisu željele da rizikuju sa ovim lijekom i znale su da postoji druga alternativa. Znale su da ključ leži u tome šta unose u svoj organizam, ali pošto su već bile veganke nisu znale šta bi trebalo da promijene.

sestre-blizankinje-akne-rjesenje2

Tada im je tata predložio da potraže pomoć specijaliste Johna McDougalla koji je prethodno pomogao njihovoj mami sa vrstom autoimune bolesti, a iz tog razloga cijela porodica je promijenila plan ishrane.

Na siteu doktora McDougalla otkrile su da eliminisanjem hrane koja sadrži ulja i bilo kakve vrste masti mogu trajno ukloniti akne. Bile su veganke, ali jele su hranu koja sadrži masti, iako su to bile takozvane. "zdrave masti“, poput kikiriki putera, avokada i sojinog mlijeka. Kada su odlučile da poslušaju doktorov savjet i ukinu svaki oblik masti, bile su šokirane rezultatima koje su postigle nakon SAMO tri dana.

- Nakon tri dana više se nisu pojavljivale nove akne! Ostalo je samo da zaliječimo ožiljke – otkrile su sestre u videu. (zena.rs)