Bez ovih pet stvari nema sretne ljubavne veze
Foto: Tuzlanski.ba

Kažu da se suprotnosti privlače, ali je za sretan odnos na duže staze važno imati nešto zajedničko.

Jedna od najgorih stvari koja može da se desi u vezi je gubitak povjerenja. Ne postoji tačan recept za savršenu vezu, ali postoje "sastojci" bez kojih ne možete imati srećne i zdrave odnose.

Slična ličnost

Iako postoji „pravilo“ da se suprotnosti privlače, važno je pronaći partnera koji ima ista interesovanja i pogled na svijet kao vi. Razlike i suprotnosti nisu najgora stvar na svijetu - ali važno je da vaše potrebe budu komplementarne.

Fizička atraktivnost

Ne možemo tvrditi da fizička i seksualna privlačnost nisu relevantni u odnosu - ako nisu, onda će dugoročna veza teško opstati bez obzira na to koliko se dobro uklapate u drugim stvarima.

Poznavanje sebe

Ako ne znate sebe, onda je teško da znate šta želite, a ako ne znate šta želite, onda je teško to reći vašem partneru. Poznavanje sebe je veoma važno, često čak i više nego poznavanje vašeg partnera.

Povjerenje

Jedna od najgorih stvari koja se može desiti u vezi je gubitak povjerenja. Ako nema povjerenja, sve će funkcionisati na mnogo teži način.

Duhovna stimulacija

Osoba sa kojom ste povezani mora da djeluje pozitivno na vas i izvlači sve najbolje iz vas. Duhovna stimulacija je veoma važna i parovi koji se međusobno ohrabruju imaju mnogo sretniji odnos od onih koji nemaju ovu stimulaciju. (index.hr)