Ogromni mačak rase Maine coon po imenu Zevs šokirao je TikTok zajednicu sa više od 10 miliona pregleda.

Mačak koji je postao viralni hit: Evo zašto ovaj video ima 10 miliona pregleda
Foto: TikTok | Video postao viralan

Njegov vlasnik je objavio video u kojem se vidi Zevs kako stoji na zadnjim nogama, uživajući u poslasticama u kuhinji, dok pored njega prolazi manja mačka.

Maine coon mačke poznate su po svojoj veličini, a prosječna dužina ovih mačaka je oko 100 centimetara. Međutim, vlasnik je otkrio da je Zevs čak 120 centimetara dugačak.

Ovaj devetogodišnji mačak teži 8 kilograma. U komentarima, mnogi su se pitali koliko hrane je potrebno za ovakvu mačku, na šta je vlasnik odgovorio da Zevs dnevno pojede 400 grama hrane.

@zeus.mainecoon.official Morning vibes 😜 #mainecoon #blackmainecoon #mainecooncat #giantcat #giantmainecoon ♬ Hip Hop Background(814204) - Pavel

Viralna objava je prikupila više od 10 miliona pregleda i više od 2000 komentara. "Gospodine, to je ris!", napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Kako se zove ovaj konj?" Treći je komentarisao: "Obje mačke su prelijepe, ali koliko para treba samo za njihovu hranu?" Drugi su se divili: "Nikada nisam vidjela toliku mačku", "Koliko hrane dnevno pojede, porastao je kao prase".

Ovaj video je zasigurno ostavio utisak na sve ljubitelje mačaka.