Grupa pilota volontera osnovala je organizaciju „Krila spasa“ čiji je cilj spašavanje pasa kojima prijeti eutanazija. Naime, ova organizacija povezala se sa brojinm azilima i prihvatilištima u Evropi i Americi i po pozivu prelijeću kontinente kako bi nekog psa odveli u porodicu gdje ga čekaju udomitelji.

Veliki broj azila u svijetu i dalje primjenjuje praksu eutanazije pasa koji imaju male šanse da budu udomljeni.

Organizacija „Krila spasa“ ponudila je takvim azilima uslugu prevoza pasa avionom do zemlje u kojoj se psima može naći dom i spas.

Od 2009. godine, otkad postoji organizacija „Krila spasa“ na ovaj način prevezeno je i udomljeno preko 120.000 napuštenih pasa iz cijelog svijeta.

-Psi svih uzrasta, uključujući i skotne kuje i njihove štence, svakog dana bivaju uspavani jer za njih u azilima nema mjesta. Previše pasa, premalo udomitelja...

-Mi radimo svakog dana kako bismo to promijenili! Obezbjeđujemo prevoz četvoronožnim prijateljima do porodice koja želi da ih spasi smrti! Prevozimo i bolesne pse, ali samo ako se procijeni da mogu da podnesu put iznad oblaka... – kažu u ovoj volonterskoj organizaciji.

Ovo su samo neke od fotografija koje su zabilježene tokom letova volontera i spašenih pasa! (zivotinje.rs)