Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iskusan kuhinjski trik jedne nane: Uradite ovo i zaboravite na ulje koje prska na sve strane

Preuzmite sliku

Svima trebaju trikovi koji će poboljšati i olakšati određene zadatke u domaćinstvu, a društvene mreže su idealna platforma kako za postaviti ih, tako i za pronaći iste.

Iako su neki od tih kućanskih trikova samo mamci za klikove i lajkove, neki uistinu rade i mogu nam pomoći da uštedimo vrijeme i izbjegnemo povrede.

Kako da ulje ne prska na sve strane?

Jedan od njih odnosi se na sprečavanje prskanja prilikom prženja, a pratitelji koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio. Vjerovatno se i vama dogodilo da ste zaboravili osušiti meso, prije prženja u ulju pa je ono počelo prskati na sve strane stvarajući neugodne opekline po prstima, licu, prsima…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjana Ljiljak (@mirjanstvena)

Na kraj ovome problemu stala je influencerica Mirjana Ljiljak objavivši trik koji joj je pokazala jedna nana. Trik kaže da, prilikom prskanja ulja, u tavu trebamo ubaciti komadić korice hljeba. Ulje će se odmah smiriti, a vi ćete moći prženje nastaviti bez ikakvih problema.

Mirjana je ovaj trik pokazala na primjeru prženja jaja, ali on odlično radi i prilikom prženja u fritezi. To je potvrdila pratiteljica koja s fritezama radi na poslu i kaže da upravo na ovaj način sprječava prskanje.

Također i druge pratiteljice i pratitelji su pohvalili ovaj stari trik naših nana, tako da ništa ne košta da ga isprobate.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,