Iskusan kuhinjski trik jedne nane: Uradite ovo i zaboravite na ulje koje prska na sve strane
Foto: Tuzlanski.ba

Svima trebaju trikovi koji će poboljšati i olakšati određene zadatke u domaćinstvu, a društvene mreže su idealna platforma kako za postaviti ih, tako i za pronaći iste.

Iako su neki od tih kućanskih trikova samo mamci za klikove i lajkove, neki uistinu rade i mogu nam pomoći da uštedimo vrijeme i izbjegnemo povrede.

Kako da ulje ne prska na sve strane?

Jedan od njih odnosi se na sprečavanje prskanja prilikom prženja, a pratitelji koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio. Vjerovatno se i vama dogodilo da ste zaboravili osušiti meso, prije prženja u ulju pa je ono počelo prskati na sve strane stvarajući neugodne opekline po prstima, licu, prsima…

Na kraj ovome problemu stala je influencerica Mirjana Ljiljak objavivši trik koji joj je pokazala jedna nana. Trik kaže da, prilikom prskanja ulja, u tavu trebamo ubaciti komadić korice hljeba. Ulje će se odmah smiriti, a vi ćete moći prženje nastaviti bez ikakvih problema.

Mirjana je ovaj trik pokazala na primjeru prženja jaja, ali on odlično radi i prilikom prženja u fritezi. To je potvrdila pratiteljica koja s fritezama radi na poslu i kaže da upravo na ovaj način sprječava prskanje.

Također i druge pratiteljice i pratitelji su pohvalili ovaj stari trik naših nana, tako da ništa ne košta da ga isprobate.