Iako se misli da bube svoj put u kuću nalaze kroz prozor ili vrata, realnost je mnogo drugačija. 

Trik oduševio mnoge: Stavite balon u podni sifon u kupatilu i riješite se problema
Foto: YouTube Screenshot | Jednostavan trik

Barem nekada svi su svjedočili kako se po pločicama kupatila ili kuhinje prošeta poneka buba, što jako iritira žene koje se trude održati sve čistim. 

Iako je prva pomisao da su vrata i prozori zaštićeni, rješenja se mogu potražiti i na drugim mjestima. Običan balon postavljen u podni sifon može riješiti vrlo čest problem koji mnoge ljude živcira. 

Bube su ranije dolazile i boravile u cijevima samo tokom ljeta kako bi pronašle osvježenje, međutim stvari su se promijenile i sada se ti insekti mogu pronaći čak i tokom zime. 

Takva situacija postala je zabrinjavajuća, a osobe koje svoju higijenu redovno održavaju pokušavaju pronaći drugi uzrok problema. 

U 90% slučajeva bube se mogu vidjeti u kupatilu, posebno u tuš kabini, kadi ili lavabou. One vole toplu, vlažnu i slabo osvijetljenu okolinu u kojoj se mogu hraniti i preživjeti, makar samo nekoliko dana.

Da biste se riješili neugodnih situacija dovoljan vam je samo jedan balon. Stavite ga u odvod, isijecite ga na kraju ili s dijela koji stavljamo u usta da ga naduvamo. Rez propušta vodu, ali sužava odvodnu rupu kroz koju bube izlaze u bilo koje doba godine.

Također, ovo može suzbiti i neugodne mirise.