Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodajte samo jednu namirnicu u vaš smoothie i bit ćete puno duže siti

Preuzmite sliku

Uz pomoć ovog trika vaš će vas smoothie držati sitima pa nećete morati posezati za međuobrokom

Svi koji manje više brinu o svojem zdravlju “otkrićem” smoothieja otkrili su savršen obrok koji će biti jednako ukusan koliko zdrav i zasitan, međutim, činjenica je da ukoliko pijemo obrok on neće biti toliko zasitan koliko i obrok koji žvačemo. Međutim, mnoge to neće smesti jer su već navikli da ih baš taj super napitak dovoljno trenutno zasiti pa sljedeći obrok pomaknu malo ranije. Ali to ne treba biti tako. Odnosno, i vaš smoothie, od čega god bio napravljen, može biti još zasitniji i samim time još bolji za vašu uravnoteženu prehranu. Ako im dodate sjemenke lana.

  • Sa samo jednom kašikicom lanenih sjemenki dobit ćete nešto malo kalorija (oko 37), ali i dva dodatna grama potrebnih vlakana te oko tri grama zdravih masti. To će biti i više nego dovoljno da vaš smoothie pretvori u još zasitniji obrok jer kada se lanene sjemenke stope s tekućinom nabujat će i dat će vam dugotrajniji osjećaj sitosti. Plus što ste unijeli zdrava vlakna koja će utjecati i na vaš metabolizam.

    To je otkriće slučajno otkrila Jenny Sugar, autorica brojnih članaka o zdravoj prehrani i fitnesu koja se stalno borila s niskokaloričnim smoothiejima koji su je zasitili, ali ne toliko da izdrži do ručka pa je redovno imala još jedan (zdravi) međuobrok težak oko 150 kalorija. No, sada, nakon ovog vlastitog otkrića, smoothie je drži do ručka, izbjegla je međuobrok od 150 kalorija i tako riješila svoj problem gladi i zdravog nastavka dana. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,