Foto: Tuzlanski.ba

Joan MacDonald iz Ontarija živi je dokaz da je transformacija moguća u svakom periodu života pa čak i u poznim godinama. Zahvaljujući svojoj kćerki koja se i sama bavi sportom Joan je je od bake s boljkama tipičnim za njene godine postala fitness ikona.

Ova 73-godišnjakinja uspjela je u deset mjeseci potpuno preobraziti svoju figuru. U januaru 2017. imala je 90 kilograma. U manje od godinu redovnim vježbanjem (svakodnevnim treninzima u teretani i prakticiranjem joge) te  zdravom prehranom smršala je 25 kilograma i konfekcijski broj 22 zamijenila s brojem 16, piše Azra.ba.

Trenira svakodnevno u teretani, prakticira jogu i pažljivo bira šta jede.

No, to što je dovela figuru do savršenstva nije najveći benefit njenog novog životnog stila. MacDonald je riješila zdravstvene probleme do te mjere da više ne pije lijekove za pritisak, holesterol te brojna druga medicinska stanja, a ni koljeno je ne boli.

Kada je dostigla željenu kilažu, MacDonald je otvorila Instagram profil te postala jako popularna. Trenutno ima 88.000 pratitelja. Svakodnevno objavljuje snimke treninga i motivacijske poruke kako bi potaknula vršnjake da promijene život na bolje.  (Tuzlanski.ba)