Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sezonsko voće i povrće iz Hercegovine i ove godine u Bingo trgovinama

Preuzmite sliku

Popularno

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i povrća koje se može uzgojiti na našem podneblju, u Bingo trgovine svakodnevno stiže iz svih dijelova BiH, a ovih dana uglavnom iz Hercegovine.

  • Revita Plant Buna d.o.o. Mostar jedna je od kompanija koja ima plantaže grožđa na preko 100 ha, koje Bingo otkupljuje već drugu godinu zaredom:

    “Tržištu nudimo stolno grožđe u apsolutnoj svježini i ubjedljivom kvalitetu, a što je domaći trgovački lanac Bingo prepoznao. Na plantaži uberemo godišnje preko 2.000 tona svježeg stolnog grožđa. Pratimo savremene svjetske trendove proizvodnje zdrave i sigurne hrane, a pri tome vodimo računa o zaštiti okoline i očuvanju prirode u svom okruženju. Nosioci smo standrda GLOBAL GAP i GRASP, što garantuje iznimne kvalitete naših proizvoda, koje kupci od jula do oktobra mogu pronaći u Bingo trgovinama diljem naše zemlje”, – kazao je Zlatko Huskić, direktor Revita Plant “Buna”.

  • Više od 100 domaćih proizvođača ima osiguran plasman kroz Bingo trgovine. Dobra logistička organizacija, rasprostranjenost trgovina, te jednostavnost procesa kod ugovaranja otkupa, rezultiraju svakodnevnom odličnom ponudom svježe ubranog domaćeg voća i povrća u Bingu.

  • “Nastavljamo širenje i jačanje saradnje sa domaćim proizvođačima, s ciljem da našim kupcima ponudimo kvalitetno domaće voće i povrće a našim proizvođačima osiguramo plasman i put do potrošača. Domaće grožđe, breskve, nektarine, lubenice, paradajz i paprike iz Hercegovine će i ove godine biti dostupno našim potrošačima širom Bosne i Hercegovine”, – istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

  • Domaći poljoprivredni proizvođači s kojima Bingo sarađuje imaju za prioritet snabdijevanje domaćeg tržišta, čime bi se smanjio uvoz, a ovaj domaći lanac je pouzdan partner.

    Karakteristične oznake na domaćem voću i povrću u Bingo trgovinama, pomoći će kupcima pri donošenju važne odluke kada je u pitanju podrška bh. privredi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,