Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija Bingo napravila novi poslovni potez u Kozarskoj Dubici

Preuzmite sliku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je kompanija “Bingo” iz Tuzle zainteresovana za skladištenje i otkup voća u Kozarskoj Dubici.

Pašalić je potvrdio da je “Bingo” u Kozarskoj Dubici kupio hladnjaču bivše firme “Unaplod” i da je riječ o savremenim kapacitetima za skladištenje 10 do 12 tona voća.

“Ministarstvo poljoprivrede podržaće ove projekte jer smatramo da imamo dovoljno proizvoda, odgovarajućeg kvaliteta i kvantiteta, i kompaniju koja može da te proizvode distribuira i otkupi od naših proizvođača voća i povrća, te ih proda na teritoriji BiH”, rekao je Pašalić novinarima.

Pašalić je danas u Kozarskoj Dubici razgovarao sa vlasnikom kompanije “Bingo” Senadom Džambićem i načelnikom te opštine Radenkom Reljićem, a inicijalnom sastanku o mogućnostima saradnje sa ovom kompanijom prisustvovali su i voćari sa područja ove opštine.

Marketing menadžer kompanije “Bingo” Sabina Čavalić izjavila je da ova kompanija već duži niz godina podržava poljoprivredna gazdinstva, a da se proizvođačima u Kozarskoj Dubici daje prilika da u hladnjačama tog preduzeća skladište i prodaju jabuku i drugo voće, koje će zatim biti plasirano na tržište kroz trgovački lanac “Bingo”.

Čavalićeva je navela da “Bingo” vrši otkup sezonskog i tradicionalnog voća, te izrazila očekivanje da će u narednom periodu biti ostvarena saradnja sa voćarima iz Kozarske Dubice i susjednih opština.

Duško Tepić iz Kozarske Dubice, koji proizvodi jabuku i krušku na površini od osam hektara, rekao je da očekuje da će voćari iz Kozarske Dubice već naredne godine veći dio proizvodnje plasirati na tržište BiH u saradnji sa kompanijom “Bingo”.

“Očekivanja voćara su velika jer se već nekoliko godina zbog različitih problema umanjuje voćarska proizvodnja. Od `Binga` očekujemo da u narednim godinama sa područja Potkozarja otkupi ili uskladišti sve raspoložive količine voća”, rekao je Tepić. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,