Nakon vijesti o uspostavljanju saradnje sa turskom aviokompanijom Pegasus Airlines, sa tuzlanskog aerodroma će letjeti još jedna aviokompanija. 

Stiglo odobrenje: Od oktobra još jedna aviokompanija leti iz Tuzle
Foto: Arhiva | Terminal

Kako je u razgovoru za Tuzlanski.ba potvrdio direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Dževad Halilčević, od 7. oktobra letove će organizovati i aviokompanija AJet, nekadašnji AnadoluJet.

"Odobrenje je stiglo, te bi AJet od mjeseca oktobra trebao letjeti za Istanbul. Informacije o cijenama karata, vremenu polaska i ostalom, trenutno nemamo, međutim, očekujemo i te detalje u narednim satima", kazao je Halilčević.

Halilčević ističe kako će uz Pegasus Airlines koji također leti prema Istanbulu, putnicima biti lakše organizovati svoja putovanja u Tursku.

Vezani članak Pegasus Airlines zvanično objavio cijene karata za letove Istanbul - Tuzla

Linija prema Antaliji

Uz današnju informaciju o uspostavljanju saradnje sa AJetom, novost je i, kako ističe Halilčević, da će osim u Istanbul, ova kompanija od ljeta naredne godine letjeti prema Antaliji. 

"U planu je da kompanija leti četiri puta sedmično za Antaliju, tako da svako može kupiti kartu, nevezano za agenciju i putovati", kazuje nam Halilčević.

Povratak WizzAira

Na kraju razgovora dotakli smo se i pitanja o mogućem povratku baze WizzAir-a na tuzlanski aerodrom, potencijalnom povećanju broja letova, te proširenja destinacija.

Na ovo pitanje Haličević ističe kako je sve još uvijek na "dugom štapu", te da je iz njegove pozicije nezahvalno ove informacije potvrditi ili negirati.

"Ima raznih priča, ali s obzirom na to da još uvijek nije ni zimski red letenja utvrđen, iz ove perspektive kada je juli mjesec, april je daleko, tako da još uvijek ne možemo o tome govoriti", zaključio je Halilčević u razgovoru za naš portal.