Na jezeru Modrac  održana je Tech Cruise konferencija, jedan od najznačajnijih događaja u regiji posvećenih tehnologiji i inovacijama.

Foto: Tech Cruise Challenges & Opportunities

Ova konferencija, okupila je blizu 300 učesnika, uključujući top menadžment domaćih i regionalnih kompanija, vrhunske stručnjake iz IT sektora, te lidere iz oblasti cyber sigurnosti, digitalnog marketinga, umjetne inteligencije, i digitalne transformacije, kao i predstavnike lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti.

Otvaranje konferencije obilježili su govori ključnih zvaničnika, među kojima su bili Jasmina Džambić, organizatorica konferencije, Izudin Čeliković, direktor domaćinske kompanije IMEL, Sabina Kovačević iz Turističke zajednice Lukavca, Edin Delić, gradonačelnik Lukavca te Edin Forto, ministar komunikacija i prometa BiH, koji je službeno otvorio konferenciju.

Program prepun vrhunskih predavača i tema

Ove godine, Tech Cruise nudi izuzetno bogat program s više od 20 predavača, uključujući simultana predavanja o najnovijim trendovima i rješenjima iz svijeta tehnologije. Predavanja u biznis sali počela su predavanjem Google certificiranog trenera Miroslava Varge a u IT sali predavanja su započela sa voditeljem IT sektora domaćinske kompanije IMEL – Amirom Bašićem. Dan ranije održana je i Kaspersky radionica.

Značaj za kongresni turizam

Ovaj događaj, osim tehnoloških inovacija, ima i širi značaj za grad Lukavac i Tuzlanski kanton, jer doprinosi razvoju kongresnog turizma u regiji. Blizu 150 domaćih kompanija i predstavnici najvećih svjetskih tehnoloških brendova prisustvuju konferenciji, što je izuzetna prilika za B2B networking i umrežavanje među različitim sektorima.

Prilika za nove kontakte i saradnje

Tokom Tech Cruise konferencije, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima, ali i da kroz neformalna okupljanja dodatno učvrste poslovne kontakte i istraže mogućnosti za saradnju.

Tech Cruise 2024 već se etablirala kao centralna tačka okupljanja lidera iz IT industrije i biznisa, a organizatori najavljuju da će cijeli dan  biti ispunjen zanimljivim sadržajima i najnovijim uvidima u budućnost tehnologije.