U organizaciji Opšteg udruženja samostalnih obrtnika općine Tuzla danas je na Trgu slobode otvoren sajam Agromarket koji će trajati do 5. oktobra.

Inicijativa za održavanje ovakvog sajma počela je 2009. godine jednodnevnim manifestacijama s predstavljanjem domaćih proizvođača i prerađivača, a onda se razvijala ideja i zbog interesa izlagača sajam je prerastao u četverodnevni.

- U tom periodu su bili okupljani samo proizvođači s područja općine Tuzla, a sada imamo izlagače s cijelog područja Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. U dogovoru s njima smo postigli da imamo povoljnije sajamske cijene proizvoda nego što su inače u prodaji, tako da će biti i oni, a i posjetioci zadovoljni - kazala je Slađa Jovičić, sekretarka Udruženja.

Na Agromarketu je prijavljeno oko 70 izlagača koji će se zbog bajramskih praznika smjenjivati tokom trajanja sajma, a predstavit će se zdravom hranom, slatkišima, vinom, sirevima, pekarskim proizvodima, proizvodima od meda, ručno izrađenim predmetima od kože, drveta, stakla i drugim.

Za najmlađe posjetioce postavljena je zabavna igraonica s bogatim sadržajem dok će radno vrijeme sajma biti od 10 do 22 sata.

Svoju podršku organizaciji sajma dat će i Udruženje "Tuzla Taxi“ koje će u dane sajma prevoziti posjetioce na sajam po povoljnijim cijenama.

Pokrovitelji Agromarketa su Općina Tuzla i Ministarstvo za razvoj i poduzetništvo TK-a. (Fena)